• Pretraga

 

 

  

 

      

  

 

  

 
Uvod u teoriju informacije i kodiranje
18.9.2018..

Uvod u teoriju informacije i kodiranje

Preporučamo: Uvod u teoriju informacije i kodiranje!

U suvremenom društvu informacija i znanje predstavljaju najvažnije resurse koji su duboko ukorijenjeni u život modernog čovjeka i čitavo društvo. Tijekom više od jednog stoljeća razvoja elektroničkih komunikacija nastao je opsežan skup praktičnih i teorijskih znanja o komunikacijama u smislu prijenosa informacija pod najboljim mogućim uvjetima. Ova knjiga postavlja teoretske osnove za razumijevanje pojma informacije, njezin prijenos, pohranjivanje i upravljanje njome.

Organizacija knjige i redoslijed poglavlja odabrani su logičkim slijedom koji se temelji na prikazu komunikacijskog sustava: od središnjeg komunikacijskog kanala prema rubovima sustava. Shodno tome, slijede redom poglavlja: osnovni pojmovi teorije informacije, komunikacijski kanali u kontinuiranom vremenu, zaštitno kodiranje, entropijsko kodiranje, izvorno kodiranje, informacijska svojstva i principi kodiranja medija.

Uvod u teoriju informacije i kodiranje namijenjen je studentima i inženjerima elektrotehnike i informacijske tehnologije, računarstva, informacijske i komunikacijske tehnologije, te svima koji se na bilo koji način bave teorijom informacije

 
arhiva novosti
artikla u košarici 0
 
=0,00 kn
Još 500,00 kn
do besplatne dostave

Prijava korisnika

 

 

KORISNI LINKOVI