• Pretraga

 

 

  

 

      

  

 

  

 
VIRTUALNA OKRUŽENJA:INTERAKTIVNA 3D GRAFIKA I NJENE PRIMJENE
18.9.2018..

VIRTUALNA OKRUŽENJA:INTERAKTIVNA 3D GRAFIKA I NJENE PRIMJENE

 

VIRTUALNA OKRUŽENJA:INTERAKTIVNA 3D GRAFIKA 
I NJENE PRIMJENE
Knjiga okuplja skupinu autora s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Pandžić, Čereković, Matijašević), istraživačkog centra VRVis u Beču (Matković), Microsoft Researcha (Benko) te Sveučilišta Wisconsin-Madison u Sjedinjenim Američkim Državama (Pejša), koji svoje dugogodišnje iskustvo u područjima bavljenja ove knjige ugrađuju u njezin sadržaj.

U prvom dijelu ove knjige iscrpno su obrađene osnovne tehnike 3D računalne grafike u stvarnom vremenu, od modeliranja scene do iscrtavanja, grafičkih procesora, ubrzavanja, specijalnih efekata i detekcije presjeka i sudara.
U drugom dijelu knjige razmatraju se skupine tehnologija koje nadograđuju na samu računalnu grafiku. To su virtualna i proširena stvarnost, virtualni ljudi, umrežena virtualna okruženja i vizualizacija.
Zasebno poglavlje predstavlja napredne tehnologije interakcije u virtualnim okruženjima. Razmatra se i čitav niz postojećih i mogućih budućih primjena predstavljenih tehnologija s mnoštvom primjera, s namjerom da se čitatelje potakne na razmišljanje o mogućnostima koje ove tehnologije otvaraju.
Knjiga je prvenstveno namijenjena studentima Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te srodnih fakulteta, ali će pristupačnim stilom i mnoštvom ilustracija i drugim zainteresiranim čitateljima pružiti izvrstan uvod u fascinantno područje virtualnih okruženja.
Knjiga okuplja skupinu autora s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Pandžić, Čereković, Matijašević), istraživačkog centra VRVis u Beču (Matković), Microsoft Researcha (Benko) te Sveučilišta Wisconsin-Madison u Sjedinjenim Američkim Državama (Pejša), koji svoje dugogodišnje iskustvo u područjima bavljenja ove knjige ugrađuju u njezin sadržaj.

 

Knjigu se može nabaviti u skriptarnici FER-a, (Unska 3, Zagreb)

 
arhiva novosti
artikla u košarici 0
 
=0,00 kn
Još 500,00 kn
do besplatne dostave

Prijava korisnika

 

 

KORISNI LINKOVI