• Pretraga

 

 

  

 

      

  

 

  

 
Nova knjiga u ponudi... Juraj Bartolić; Mikrovalna elektronika
18.4.2012..

Nova knjiga u ponudi... Juraj Bartolić; Mikrovalna elektronika

 

Mikrovalna elektronika pripada području primijenjenog elektromagnetizma, a njezino proučavanje egzaktna je znanost jer se precizno može matematički formulirati. Pritom, težina same matematičke analize ovisi o složenosti elektromagnetskih polja koja pak ovise o obliku graničnih ploha, tj. rubnih uvjeta. Elementarna matematička teorija iznesena u ovome udžbeniku ograničena je na razmatranje polja koja su posljedica razmjerno jednostavnih rubnih uvjeta. Premda takve rubne uvjete rijetko nalazimo u stvarnom životu, mnoga se praktična rješenja mogu dovoljno dobro aproksimirati i razmjerno jednostavnim oblicima, pa jednostavna teorija koja iz toga proizlazi daje korisne rezultate za mnoge primjene. Ovaj sveučilišni udžbenik daje temeljna načela mikrovalne elektronike i cjelovite izvode svih važnijih formula i relacija. Knjiga je kroz deset poglavlja podijeljena u pet cjelina. Dodaci na kraju udžbenika služe kao podsjetnik na neka područja matematike i elektromagnetizma čiji se rezultati koriste tijekom izlaganja gradiva u pojedinim poglavljima ove knjige. Pri sastavljanju gradiva istaknuto su mjesto zauzele ilustracije jer jedna slika može nadomjestiti tisuću riječi. Suvremeno mikrovalno inženjerstvo uključuje analizu i sintezu električnih krugova s raspodijeljenim parametrima i uporabu minijaturnih plosnatih prijenosnih struktura bez izravnog rješavanja složenih elektromagnetskih zadaća. Stoga su prednost dobile izvedbe sklopova s trakastim prijenosnim strukturama. Budući da se nalazimo u eri poluvodičke elektronike i nanotehnologije, pri razmatranju aktivnih sklopova gradivo je usredotočeno na primjene tranzistora i drugih poluvodičkih komponenata primjerenih mikroelektroničkim izvedbama.
U ovaj su udžbenik ugrađeni rezultati rada niza znanstvenika i stručnjaka, fizičara, inženjera i izumitelja. Autor se u svojemu radu oslanjao na dva cjelovita i dobro osmišljena teksta: drugo izdanje udžbenika Roberta E. Collina Foundation for Micro-wave Engineering i treće izdanje udžbenika Davida M. Pozara Microwave Engine-ering.
Knjiga je namijenjena studentima ali i i inženjerima i stručnjacima koji se bave znanstvenim područjima elektronike i radiokomunikacija, kao i drugim područjima koja pretendiraju uporabi struktura i naprava s raspodijeljenim parametrima

Autor: Juraj Bartolić
ISBN: 978-953-279-013-9
Format: 17 x 24 cm
Opseg: 1120 stranica
Uvez: tvrdi

 
arhiva novosti
artikla u košarici 0
 
=0,00 kn
Još 500,00 kn
do besplatne dostave

Prijava korisnika

 

 

KORISNI LINKOVI