• Pretraga

 

 

  

 

      

  

 

  

 
NOVA KNJIGA U PRODAJI !! Jović, Horvat, Grudenić: UML-dijagrami zbirka primjera i riješenih zadataka
13.10.2014..

NOVA KNJIGA U PRODAJI !! Jović, Horvat, Grudenić: UML-dijagrami zbirka primjera i riješenih zadataka

UML-dijagrami zbirka primjera i riješenih zadataka

Cilj ove zbirke je predočiti što više normiranih UML-dijagraa kako bi se omogućila kvalitetna komunikacija na grafičkoj razini između inženjera koji su uključeni u razvoj računalnog sustava. Pritom je potrebno ovladati znanjem o komponentama svakog opisanog dijagrama i razumjeti za što se taj dijagram koristi. U zbirci je dan naglasak na tri dijegarma koji se najčešće koriste u praksi. dijagramu obrazca uporabe, dijagramu razreda i sekvencijskom dijagramu. Čitatelji se upoznaju s dijagramima kroz nekoliko primjera i riješenih zadataka za svaku vrstu dijagrama. Rješavanjem zadanih zadatakačitatelj može usporediti svoja riješenja s onima koja su dana u ovoj zbirci i na taj način naučiti ispavan način crtanja UML-dijagrama.

zbirka je namjenjena poglavito studentima 3.godine prediplomskog studija računarstva, na kolegiju Oblikovanje  programske potpore (OPP), u skolpu zavoda za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u zagrebu (FER).

Namjena zbirke je da se koristi kao dodatni nastavni materijal koji će olakšati studentima savladavanje gradiva iz modeliranja računalnog sustava korištenjem jezika UML u okviruprojekta iz kolegija OPP, što pokriva približno trećinu gradiva kolegija. Također, vježbanjem zadataka iz ove zbirke studenti se mogu uspješno pripremiti za ispite iz ovog kolegija. Zbirka je također namjenjena i svim ostalim zainteresiranim čitateljima koji bi željeli naučiti modelirati sustave korištenjem jezika UML.

CIJENA: 105,00 kn

 

 
arhiva novosti
artikla u košarici 0
 
=0,00 kn
Još 500,00 kn
do besplatne dostave

Prijava korisnika

 

 

KORISNI LINKOVI