• Pretraga

 

 

  

 

      

  

 

  

 
Operacijski sustavi
10.3.2010..

Operacijski sustavi

 

       Nova knjiga u prodaji: „Operacijski sustavi“ autora Budin, Golub, Jakobović, Jelenković.
Ovaj udžbenik je prilagođen uporabi u visokoškolskoj nastavi, ali može se koristiti i u nekim specijaliziranim srednjim školama, kao i na tečajevima trajnog obrazovanja, gdje će poslužiti kao koncepcijska podloga za izučavanje određenih konkretnih operacijski sustava.
Udžbenik je zamišljen tako da može poslužiti kao podloga za detaljnije izučavanje dokumentacije pojedinih konkretnih operacijskih sustava. Usvojeno gradivo iz ovog udžbenika omogućit će čitatelju da s razumijevanjem upotrebljava operacije koje mu pojedini operacijski sustav nudi te da odabere one mogućnosti operacijskih sustava koje će poboljšati ponašanje i djelotvornost njegovih konkretnih primjenskih programa. Oni čitatelji koji budu pripremali vlastite programe moći će s mnogo više sigurnosti odabirati funkcije koje operacijski sustav nudi kroz svoje sučelje primjenskih programa.
Autori su u pripremi ovog udžbenika posebice vodili računa o tome da je razdoblje napretka mikroelektroničke tehnologije u kojem se brzina rada procesora udvostučavala svakih 18 dio 24 mjeseca pri kraju. Prema tome,dakjnje povećavanje performansi može se postići jedino uvišestručavanjem računalnog sklopovlja (prvenstveno procesora). Zbog toga se u udžbeniku naročita pažnja posvećuje upravo paralelizmu i problemima koji s tim u vezi nastaju.  Cijena udžbenika je 132,00 kn.

 

 
arhiva novosti
artikla u košarici 0
 
=0,00 kn
Još 500,00 kn
do besplatne dostave

Prijava korisnika

 

 

KORISNI LINKOVI