• Pretraga

  

 

 

  

 

  

      

  

 

  Cjenik usluga Skriptarnica

 
NOVA KNJIGA - Budin, Brođanac, Markučič, Perić; RJEŠAVANJE PROBLEMA PROGRAMIRANJEM U PYTHONU
24.9.2012..

NOVA KNJIGA - Budin, Brođanac, Markučič, Perić; RJEŠAVANJE PROBLEMA PROGRAMIRANJEM U PYTHONU

Posljednjih nekoliko godina programski jezik Python sve se više rabi kao programski jezik za poučavanje programiranja. On je, s jedne strane, dovoljno jednostavan i lako ga savladavaju početnici u programiranju, a s druge strane, blizak je današnjim objektno-usmjerenim profesionalnim jezicima. Dodatna mu je prednost da se njegovim vrlo prikladnim programskim sučeljem može koristiti na interaktivni način.

Riječ je o vrlo intuitivnom jeziku s vrlo čistom i jasnom sintaksom koji kod učenika razvija smisao za sustavnost i preciznost. Učenik će, nakon što usvoji osnovne koncepte u ovom jeziku, s lakoćom poslije po potrebi prijeći na bilo koji drugi programski jezik, strukturni ili objektno usmjereni. Na kraju, ali i ne manje važno, okruženje za pripremu i izvođenje programa potpuno je slobodno i može se besplatno instalirati na praktički sve računalne platforme.

Ova će knjiga pomoći nastavnicima Informatike pri poučavanju osnova programiranja, a učenicima olakšati savladavanje prvih koraka u programiranju i rješavanja problema programiranjem. Knjiga pokriva gradivo dijela programa nastavnog predmeta Informatika u prirodoslovno-matematičkim gimnazijama i nekim strukovnim školama, ali može poslužiti za početno poučavanje i u ostalim školama. Tekstovi svih većih programskih primjera navedenih u knjizi mogu se dobaviti preko mrežne stranice izdavača.

Autori pripremaju nastavak ove knjige u kojem će se, uz objektno usmjereno programiranje, apstraktne strukture podataka te osnove analize algoritama, obraditi još niz zanimljivih tema poput simulacije i vizualizacije prirodnih i društvenih fenomena, evolucijskog računanja, neuronskih mreža i staničnih automata.

 
arhiva novosti
artikla u košarici 0
 
=0,00 kn
Još 500,00 kn
do besplatne dostave

Prijava korisnika

 

 

KORISNI LINKOVI