• Pretraga

 

 

  

 

      

  

 

  

 
NOVA KNJIGA - Kovač; Arhitektura računala
17.3.2015..

NOVA KNJIGA - Kovač; Arhitektura računala

 

Cijena: 199,50 kn
Arhitektura računala temeljno je područje računarstva i obuhvaća znanja potrebna za razumijevanje sveukupnog rada računala i načina korištenja računala kao dijela nekog sustava. Mogućnost rješavanja kompleksnih problema, tržišna konkurentnost, učinkovitost ili neki od brojnih drugih zahtjeva koji se danas postavljaju na računalne sustave i efikasna programska rješenja traže dobro poznavanje arhitekture računala i računalnih sustava kako bi primjena zadovoljila zahtjeve koji su na takve sustave postavljeni.
U ovoj knjizi arhitektura procesora i računalnih sustava objašnjava se na posve nov način, tako da se čitatelja /čitateljicu na sustavan način vodi kroz postupak u kojem je potrebno u potpunosti osmisliti i projektirati arhitekturu jednostavnog RISC procesora (nazvanog FRISC, koji je potpuno razvijen od strane autora za potrebe predmeta Arhitektura računala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu) i računalnog sustava  s tim procesorom. Na taj način se, kroz detaljne analize, omogućuje puno lakše razumijevanje razloga postojanja i načina rada pojedinih dijelova arhitekture. Ovo znanje se kasnije primjenjuje pri analizi arhitektura i korištenju nekih široko rasprostranjenih komercijalnih procesora, poput procesora ARM.
Knjiga kao cjelina podijeljena je na dva dijela. U prvom dijelu objašnjavaju se osnovni pojmovi na primjeru projektiranja jednostavnog procesora, njegovog programiranja u strojnom jeziku i interakcije u jednostavnim vanjskim uređajima. U nastavku knjige prelazi se na objašnjavanje na primjeru arhitekture komercijalnog procesora ARM, te se navode primjeri i objašnjavaju neka malo složenija znanja iz arhitekture računala na dodatnim arhitekturama procesora.
Knjiga je namijenjena svim čitateljima/čitateljicama i studentima/studenticama koji slušaju predmete vezane za arhitekturu procesora ili računala, ili koje ovo područje žele upoznati zbog profesionalnih interesa.

 
arhiva novosti
artikla u košarici 0
 
=0,00 kn
Još 500,00 kn
do besplatne dostave

Prijava korisnika

 

 

KORISNI LINKOVI